Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών στα διαλείμματα


Φύλλο εργασίας- Διατροφικές συνήθειες
Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης έκαναν μία έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές τους σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του σχολείου. Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, αφού τα επεξεργάστηκαν, τα κατέγραψαν στον παρακάτω πίνακα:
Διατροφικές συνήθειες
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΤΟΣΤ
ΦΡΟΥΤΟ
ΚΕΪΚ
Ποσοστό μαθητών
30%
40%
15%
15%

Καλείστε να καταγράψετε τα παραπάνω δεδομένα στα υπολογιστικά φύλλα του υπολογιστή σας και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, να δημιουργήσετε το κατάλληλο γράφημα αναπαράστασης αυτών.
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.    Κάντε κλικ στο κελί Α1 και γράψτε τον τίτλο ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
2.   Στο κελί Β1 γράφετε τον τίτλο ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΘΗΤΩΝ.
3.   Καταγράψτε στα κελιά Α2 έως Α5 κάθε διατροφική συνήθεια.
4.   Καταγράψτε στα κελιά Β2 έως Β5 το ποσοστό των μαθητών που προτιμά κάθε διατροφική συνήθεια.
5.   Σύρετε το σταυρό- κέρσορα για να επιλέξετε όλα τα κελιά που συμπληρώσατε.
6.   Πατήστε Εισαγωγή από τη γραμμή εργαλείων για να επιλέξετε το κατάλληλο τύπο γραφήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βελτιώνοντας τον κόσμο μας!

Επιστροφή στα θρανία με υγεία!

 

Διαδικτυακός εκφοβισμός

Στις μέρες μας το διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για την αναζήτηση πληροφοριών, την εκπαίδευση, την ενημέρωση, την επικοινωνία, την ψυχαγωγία καθώς και για τη διευκόλυνση των συναλλαγών μας. Σαφέστατα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει, προϋποθέτει και την ορθή χρήση του.  Από την άλλη πλευρά όμως η ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών, κάποιες φορές εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και ιδιαίτερα για τα παιδιά.  Ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν τα σημερινά παιδιά είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying). Με τον όρο διαδικτυακός εκφοβισμός εννοούμε την οποιαδήποτε ενέργεια εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, αυταρχικής ή τρομοκρατικής συμπεριφοράς που γίνεται μέσω ψηφιακών συσκευών. Στην  ιστοσελίδα  υπάρχουν παιχνίδια, συμβουλές (για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς) και  πληροφορίες  για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.  Δείτε σχετικά και το παρακάτω  ενημερωτικό φυλλάδιο για γονείς.